torstai 13. helmikuuta 2014

Ystäväni Kerkko

Lyhyessä alkuesittelyssäni tulen maininneeksi myös hiiriystäväni - Kerkon, eli ettei epäselväksi jää, mikä se on ja mitä se duunaa, ajattelin nyt vähän raottaa hiirulin maailmaa muillekkin.

Kerkko siis on ihan oikea hiiri, tummanharmaa kesyhiiri uros.

Uhmaten kaikkien tahtoa päädyin lyhyen harkintani jälkeen ottamaan uros hiiren, enkä laumallista naaraita.
Ennen hiiren ottoa haalin niin paljon tietoa netistä kun löysin, jokaisella sivustolla ja nettipalstalla törmäsin kuitenkin yhä uudelleen ja uudelleen aina samaan,"uros hiirten virtsa on todella voimakkaan hajuista" ja eläinkaupassakin katsottiin melkein kieroon kysellessäni uroshiiren perään, eivät edes siellä pidä uroksia myynnissä koska ne todellakin käryävät niin pahalle.
Viikonlopun asiaa punnittuani olin kuitenkin varma että uroksen minä otan, koska tosiaan naaraita olisi sitten pitänyt olla vähintään se kaksi tai pieni lauma, enkä minä todellakaan halunnut laumallista hiiriä, ihan vaan yhden.

Kerkolla ikää 1kk, toinen päivä uudessa kodissa.
Kohta meillä olikin kotona omassa kopissaan pienenpieni tikkari, niin pieni se oli.
No kohta ei ollutkaan enää tikkaria, nimittäin viikossa hiiruli tuplasi kokonsa ja siinähän tuo on nyt pysynyt, ehkä muutama lisä milligrammma on vyötärölle tullut, mutta pituutta ei ole enää pahemmin kasvanut. Sen sijaan näyttäisi siltä että pallit senkun jatkaa kasvamistaan. Hhe


Niin, niihin hajuihin palaten! Pelkäsin aluksi tuota hajuhommaa että mitenköhän käy kun tosiaan yksiössä asutaan ja uroshiiren virtsa haisee, kuuleman mukaan. 
Kerkko on asustellut meillä nyt noin kuukauden, eikä se mielestäni niin pahalta haise, kun kuivikkeena on kissoille tarkoitettua hajua sitovaa puupellettiä, eikä siis yhtään purua. Vain pellettiä ja heinää. Ja kun ei siivotessa vaihda kaikkia kuivikkeita uusiin, ei hiirelläkään ole niin iso työ merkkailla kotiaan.

Kerkon koti
Eli tähän asti meillä ainakin on mennyt suuremmitta hajuitta ja muutenkin ihan hyvin.
Kerkko tykkää uudesta kodistaan niin paljon, ettei muualle sieltä edes haluaisi, ei siis ole karkailija miehiä mitä olen hiiristä kuullut puhuttavan.
Hiiruli on sosiaalinen ja tykkää kyhnöttää olkapäällä/niskassa. Harmittaa kun sitä ei voi päästää juoksentelemaan pitkin asuntoa, tarkoituksenani on tuota varten hankkia sellainen muovinen läpinäkyvä pallo missä se voisi juoksennella vapaasti asunnossa.

Hiirelle on helppo ja mukava keksiä kaikenlaista virikettä häkkihengailun lisukkeeksi, se ei oikeastaan paljoa vaadi, kun vaan jotain aina jaksaa, se on onnellinen vaikka uudesta seinäkiipelymunakenno- kyhäelmästä kun pääsee nakertelemaan, kiipeilemään ja pomppimaan pitkin seiniä.
Hiiri on kiva kaveri, eikä yhtään niin tylsä kun hamsteri, suosittelen!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti